Zdravi mediteranski KREKERJI BREZ GLUTENA – VEGANSKI

Recept za te super krekerje, ki spominjajo na morje, je z nami delila Sandra. Sandra je posebna punca, ki preko portala Celosten.si ljudi vzpodbuja, da najdejo sebe in čisto svojo pot do zdravja, dobrega počutja, samozavesti in srečnega življenja – celostno. Obišči jo na FB, sledi ji na Instagramu in poglej njen BLOG – navdih zagotovljen!

Za mediteranske krekerje POTREBUJEŠ:

– 130 g ZELENE BANANINE moke 
– 135 g vode
– 10 g olivnega olja

– 1-2 žlički rožmarina
– 1/2 žličke HIMALAJSKE SOLI
– 3/4 žličke ČESNA v prahu
– Dodatne začimbe po želji  – priporočamo MEDITERANSKE

TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

Vse sestavine stresi v posodo in dodaj vodo.

Dobro premešaj, da se izogneš morebitnim grudicam in maso zelo na tanko namaži po pekaču – velikost cca. 49 x 39 in po želji še dodatno potrosi z začimbami. 🙂

Na 150°C jih peci 15 minut, nato jih vzemi ven, razreži, in jih postavi nazaj v pečico za še 75 minut.

Res pazi, da maso razmažeš čim tanjše, da krekerji ne bodo pretrdi.  Za rezanje koščkov pa uporabi moker nož. 🙂

.