VEGANSKI SLIVOV KOLAČ BREZ GLUTENA

Recept je nastal v sodelovanju z Vegalicious, ki na svoji FB strani navdušuje z inovativnimi recepti BREZ MLEČNIN. Za brezglutensko različico smo v originalu uporabljenih 80 g pirine moke  zamenjali s 70 g zelene bananine moke brez glutena. Po želji lahko namesto sliv uporabimo tudi katerokoli drugo sadje!

POTREBUJEŠ:

– 70 g  ZELENE BANANINE moke 
– 30 g razmaščene MANDLJEVE moke
– 40 g razmaščene MAKADAMIJEVE moke
– 90 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 150 ml rastlinskega mleka
– 100 g (repičnega) olja
– 1 pecilni prašek
– sok ene pomaranče
– razkoščičene sveže slive


 

TAKO GA PRIPRAVIŠ:

V prvi skledi skupaj zmešaj olje, eritritol in sok 1 pomaranče s pulpo vred. Nato dodaj še rastlinsko mleko.

V drugi skledi zmešaj vse tri moke in zavojček pecilnega.

Nato združi mokre in suhe sestavine ter zmes vlij v okrogli pekač za pite ali katerikoli drugi pekač velikosti cca 20 m, polovičke razkoščičenih sliv pa razporedi po vrhu.

Kolač peci v na 180°C predogreti pečici cca. 30-35 minut – najbolje je, da z zobotrebcem preveriš, če je kolač že pečen. 🙂

Po peki ga lahko še nekaj časa pustiš v topli pečici, potem pa ga vzemi ven in počakaj, da se ohladi.

 

.