Veganski ČOKOLADNO-BANANIN KRUH brez sladkorja in brez glutena

Naša Anja je z nami delila recept za zdravo čokoladno VEGANSKO poslastico BREZ GLUTENA in BREZ DODANEGA SLADKORJA. Priporočamo, da ga sprobaš – doza zdravega “cukra” zagotovljena!

Potrebuješ:

– 3 majhne banane
– 70 g ZELENE BANANINE MOKE
– 30 g MANDLJEVE razmaščene moke
– 20 g VEGANSKE KETO ČOKOLADE
– 1 dcl kokosovega napitka
– 25 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 5 g pecilnega praška

Pečico ogrej na 180°C, v posodi zmešaj suhe sestavine, ki jim dodaš tri zmečkane banane in kokosov napitek.
Premešaj, da dobiš gladko zmes in vse skupaj postavi v podolgovat pekač, obložen s papirjem za peko.
Po vrhu posuj malo naribane ali narezane temne čokolade in peci 25 minut 180°C.

Pusti kruh, da se ohladi in ga postrezi. Po želji ga lahko okrasiš s kakšnim zdravim namazom … >>