Pijana nevesta brez glutena z okusom PLAZMA piškotov! Božanska fantazija okusov, katere priprava je samo videti zapleteno, v resnici pa je skoraj otroško preprosta. Recept je nastal v sodelovanju z Vegalicious, ki na svoji FB strani navdušuje z odličnimi veganskimi recepti. V originalnem receptu je uporabljenih 100 g pirine moke, ki smo jih za brezglutensko različico zamenjali z zgolj 80 g zelene bananine moke!
POTREBUJEŠ:
– 80 g ZELENE BANANINE moke
– 50 g razmaščene MANDLJEVE moke
– 50 g razmaščene MAKADAMIJEVE moke
– 3 jž ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 1 pecilni prašek
– Ščepec BURBONSKE VANILIJE v prahu
– 300 ml + 150 ml rastlinskega mleka
– 3 jž kokosovega olja
– 3 jž CHIA moke
– 3 dcl vode
– 1 ČOKOLADNI puding
– Veganska smetana brez glutena za stepanje
– Temna ČOKOLADA
– KAKAV v prahu
TAKO JO PRIPRAVIŠ:
Najprej pripravimo nadomestek jajc: 3 žlice CHIA moke s 3 dcl vode in postavimo v hladilnik za cca. 10 minut.
V prvi skledi dobro med seboj zmešaj vse tri moke. Dodaj še pecilni prašek in burbonsko vanilijo v prahu in vse skupaj še enkrat dobro premešaj.
V drugi skledi zmešaj 300 ml mleka, kokosovo olje in naš chia nadomestek jajc. 🙂
Mokre sestavine dodaj k suhim in zmešaj, najboljše z mešalnikom. Če se ti zdi masa presuha, dodaj še malo mleka. Pecivo prelij v pekač in peci 20 minut na 200°C.
Po pečenem biskvitu prelij še dodatnih 150 ml mleka, po želji pa še s 5. žlicami ruma.
Na ohlajen biskvit prelij skuhan čokoladni puding – upoštevaj navodila na embalaži, vendar zmanjšaj količino tekočine. Za še boljšo gostoto lahko dodaš žličko ali dve KONJAK moke.
Ko se puding ohladi, celotno pecivo okrasimo s stepeno smetano, temno čokolado in kakavom v prahu. 🙂
Pecivo v hladilniku zdrži nekaj dni!
.