TORTA BREZ GLUTENA in LAKTOZE

Recept za to čudovito torto, ki je BREZ GLUTENA, BREZ MLEČNIN in BREZ dodanih SLADKORJEV je nastal v sodelovanju z Mojco iz Jumpers.si. 🙂

POTREBUJEŠ:

– 100 g ZELENE BANANINE moke 
– 100 g MANDLJEVE ali LEŠNIKOVE razmaščene moke
– 6 jajc

– Ščepec soli
– 130 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 1 naribano lupino limone
– 3 jž soka sveže iztisnjenega soka
– 3 jž (rožne) vode
– 2 dcl kokosovega mleka

TAKO JO PRIPRAVIŠ:

Najprej zmešaj vse suhe sestavine, nato dodaj še mokre sestavine in vse skupaj  dobro premešaj.

Nastalo maso prelij v namaščen tortni model s premerom cca. 20 cm in 30-45 minut peci na 180-190°C .

Torto pusti, da se v celoti ohladi. Nato jo prereži na polovico in premaži z domačo marmelado brez kuhanja – mi smo uporabili borovničevo, narejeno po tem postopku:

https://www.youtube.com/watch?v=FuvI7fq5Y9U

 

.