SOČNI JABOLČNI KOLAČ brez glutena

Ana prisega na zdrave sladice in je prava mojstrica v pripravi hitrih, odličnih in telesu prijaznih dobrot. 🙂 Če potrebuješ pomoč pri osvajanju zdravih navad ali pa samo kakšen nasvet glede prehrane in/ali vadbe, ji lahko pišeš TUKAJ. Najprej pa te vabimo, da poskusiš njen recept za zdravo in sočno jabolčno pecivo. 🙂

Za pecivo potrebuješ:

– 150 g ZELENE BANANINE MOKE
– 200 g jogurta
– 3 jajca
– 100 ml olivnega olja
– 5 JŽ ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 400 g na koščke narezanih jabolk
– 1/2 vrečke pecilnega praška
CIMET v prahu (po okusu)

 

Jajca nekaj minut mešaj z električnim mešalnikom. Dodaj jogurt, olivno olje, pecilni prašek, cimet ter eritritol. Potem začni postopoma dodajati zeleno bananino moko v mokre sestavine ter z električnim mešalnikom mešaj na nizki hitrosti, da dobiš gosto maso.

Pripravi si podolgovat pekač (Ana je uporabila pekač za kruh) in polovico goste mase prelij v namaščen pekač in čeznjo položi polovico količine koščkov jabolk. Po jabolkih potem prelij še preostanek mase in po vrhu položi preostanek jabolk. Lahko jih rahlo potisnemo z roko v maso. Peci 35-40 min na 190°C. Dober tek!