SLASTNI SRČKI brez glutena, brez laktoze, brez sladkorja

Recept za te čudovite srčke BREZ GLUTENA, LAKTOZE in SLADKORJA je z nami delila žabica.si 🙂

POTREBUJEŠ:

– 250 g ZELENE BANANINE MOKE
– 100 g ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM (oz. po okusu)
– 200 g KAKAVOVEGA MASLA
– 1 jajce
– ščepec soli
JAGODNO MARMELADO BREZ OBRESTI

TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

Skupaj zmešaj zeleno bananino moko, stopljeno kakavovo maslo, eritritol v prahu, jajce in sol.

Zmes za vsaj pol ure postavi v hladilnik, da boš lahko lažje oblikoval/a piškotke (masa je namreč malo bolj krhka od navadne).
Po pol ure testo razvaljaj na 3-4 mm, najbolje, da med dvema peki papirjema. Nato z modelčkom izreži poljubne oblike, ki pa ne smejo biti premajhne, saj jih bo v takem primeru zelo težko nadevati.  Na izrezan piškotek namaži marmelado, prekrij ga z drugim izrezanim piškotkom in ob strani zapri z vilicami.

Piškotke peci približno 15 minut na 180°C. Dober tek!