Slani KREKERJI s parmezanom – BREZ GLUTENA

Bi nekaj za grickat? Ni se ti treba posluževati nezdravih trgovinskih izbir! Ana, ki kot @glutenfree__lifestyle osvaja Instagram z izvrstnimi in preprostimi brezglutenskimi recepti, ima rešitev zate. Predstavljamo ti njen recept za enostavno doma pripravljene slane krekerje s parmezanom!

POTREBUJEŠ:

– 120 g ZELENE BANANINE moke
– 60 g masla
– 60 g naribanega parmezana
– 1 jajce
– Ščepec HIMALAJSKE soli


TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

Sestavine dobro zmešaj in pregneti. Če se masa drobi, dodaj še malo masla, v nasprotnem primeru pa malo moke. Testo zavij v folijo in ga za 30 min postavi v hladilnik.

Po 30. minutah razvaljaj testo na debelino 3-5 mm in razreži na poljubne oblike. V vsak kreker z zobotrebcem naredi nekaj luknjic, potem pa jih v pečici peci 15 minut na 200°C.

.