Slane brezglutenske palačinke iz pečice

MASTERCHEF RECEPT za zelene bananine palačinke s slanim nadevom od prve zmagovalke Masterchef Slovenija Sare Rutar! Več njenih okusnih receptov te čaka TUKAJ 🙂 

 

Za 8-10 palačink POTREBUJEŠ:

– 100 g ZELENE BANANINE MOKE  
– 2 jajci
– 100 ml mleka
– 1 JŽ kokosove maščobe ali olivnega olja

Za nadev POTREBUJEŠ:

– 200 g ricotte
– 200 g špinače
– 1 por
– 200 g gobic
HIMALAJSKA SOL in drobnjak (po okusu)

Za preliv POTREBUJEŠ:

– 1 jajce
– 100 g grškega jogurta

TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

Najprej za palačinke – vse sestavine zmešaj v enotno maso in speci palačinke na ponvi, kot običajno.

Za nadev: Popraži por in gobice, na koncu dodaj še špinačo in pusti, da se vse skupaj ohladi. Na koncu primešaj še ricotto, himalajsko sol in drobnjak.

Nadevaj palačinke, nato pa posebej zmešaj grški jogurt z jajcem in zmes prelij po palačinkah. Peci 10 minut na 180°C.

Dober tek!