QUESADILLA BREZ GLUTENA

Brez glutena po mehiško! Lana je iz zelene bananine moke naredila čisto pravo QUESSADILLO s paradižnikom, piščancem in seveda SIROM. Brez glutena!

Za TESTO potrebuješ:

– 1 jajce (+ 1 beljak)
– 100 g ZELENE BANANINE moke
– 1 ČŽ CIMETA v prahu
– Ščepec HIMALAJSKE soli
– Cca. 2 dcl mineralne vode

In za nadev:

– Piščančja prsa, lahki sir, paradižnikovo mezgo, češnjev paradižnik in mešanico začimb za PIZZO.


 

TAKO PRIPRAVIŠ QUESADILLO:

Najprej z električnim mešalnikom zmiksaš jajce, beljak, moko, sol, cimet in mineralno vodo in na segreti ponvi spečeš bolj debele palačinke, kar pomeni, da uporabimo večjo količino mase za 1 palačinko – quesadillo.

 Medtem narežeš piščančja prsa, sir (ali uporabimo topljen sir v lističih) in češnjev paradižnik in pripravimo ščepec ali dva začimbne mešanice za pizzo. Zdaj pa glavni del:

Vzameš dve debeli palačinki in ju v ponvi segreješ. Nato vzameš samo 1 palačinko in jo položiš na segreto ponev. Premažeš jo z žlico ketchupa ali domačo paradižnikovo mezgo. Nanjo položiš v poljubnem redu pripravljen narezan/naribam sir, prsa in paradižnik ter začimbno mešanico. Na vrh položiš že drugo palačinko, obrneš in dodatno zapečeš celotno quesadillo.

Na vrh lahko potreseš tudi parmezan ali nariban sir.

Dober tek!

 

.