PIZZA BREZ GLUTENA

Pizza, pizza, pizza – jed, ki ji nikoli in nikdar ni dovolj, se strinjaš? To pa še posebej drži, če je zdrava in brez glutena, dodatki na njej pa so čisto po našem okusu. Predstavljamo ti recept za pizzo s testom iz zelene bananine moke, ki so ga ustvarili pri Lajf z mulci! Jih že poznaš? Medtem ko čakaš, da se ti speče pizza, pokukaj na njihov Instagram, kjer na simpatičen in iskren način predstavijo vse plati družinskega življenja. 🙂 Zdaj pa na recept!

POTREBUJEŠ:

– 350 g + 1čž ZELENE BANANINE moke 
– 1/3 kvasa
– 1 dcl (rastlinskega) mleka
– 1 čž sladkorja
– 1 jž ČEBULE v prahu
– 2 jž olivnega olja
– Ščepec HIMALAJSKE soli
– voda (doziramo po potrebi)


TAKO JO PRIPRAVIŠ:

Najprej narediš kvasni nastavek: segreješ mleko, vanj nadrobiš kvas ter dodaš žličko sladkorja in moke.

Nato v posodo streseš moko. Dodaš kvasni nastavek in vse ostale sestavine. Zamesiš testo in po potrebi dodaš vodo.

Testo razvaljaš na želeno velikost in primerno debelino, ga okrasiš s paradižnikovo mezgo in vsem ostalim, kar ti srce poželi, potem pa jo pečeš na 200°C okrog 20 minut. 🙂

.