OCVRTI BEZGOVI CVETOVI – BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE

Emanuela iz SAMOMAMA.COM nam je zaupala, kako si BREZ GLUTENA in BREZ LAKTOZE pripravi ocvrte bezgove cvetove. Brez zelene bananine moke seveda ne bi šlo 🙂 

POTREBUJEŠ:

– 10 velikih bezgovih cvetov
– 5 jajc
– 5 žlic ZELENE BANANINE MOKE
– 5 žlic maščobe po izbiri (olje, zmehčano maslo …)
HIMALAJSKA sol (po okusu)
– 2-3 žličke ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM (za sladko varianto)

TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

Bezgove cvetove pregledamo in odstranimo nečistoče.

Iz ostalih sestavin naredimo gladko maso in jo pustimo počivati pol ure.

V ponvi segrejemo maščobo. Bezgov cvet primemo za ‘pecelj’, cvet namočimo v maso ter damo na vročo ponvico. Ko se peče, odstrižemo pecelj in nato obrnemo.