NJOKI BREZ GLUTENA

Zdravi, domači in preprosti BREZGLUTENSKI njoki, primerni tudi za diabetike. Recept je z nami delila Lana – za še več receptov ji sledi na Instagramu TUKAJ.

ZA NJOKE potrebuješ:

– 250 g ZELENE BANANINE moke 
– 1 jajce (ali nadomestek)
– 150 do 200 g skyra
– Ščepec HIMALAJSKE soli
– Žličko olivnega olja


 

TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

V večji posodi med seboj dobro premešaj moko, ščepec soli in žličko olivnega olja. Dodaj žvrkljano jajce in še enkrat premešaj. Nato z rokami nežno vgneti še skyr in ga dodajaj po potrebi. Lahko dodaš tudi mlačno vodo.

Testo na pomokani površini oblikuj v dolg svaljk in ga nareži na manjše kolobarje. Vsak kolobar z rokami malo pomokaj in dodatno oblikuj.

Njoke lahko ali skuhaš v vreli vodi ali popečeš. Lahko jih tudi skuhaš in nato še popečeš – po želji.  Dober tek!

 

.