NAPOLI BRUSCHETTA BREZ GLUTENA

Lana si je poleti vzela čas za potovanje po Italiji …  In prav raziskovanje italijanskih okusov jo je navdihnilo, da je iz naše zelene bananine moke pripravila brezglutensko bruschetto, ki je primerna tudi za diabetike. Če želiš biti na tekočem z njenimi recepti, jo poišči na Instagramu TUKAJ.

ZA BRUSCHETTO potrebuješ:

– 250 g ZELENE BANANINE moke 
– 10 g olivnega olja
– 150 do 200 g skyra
– Ščepec HIMALAJSKE soli
– Mlačno vodo (po potrebi)

In za nadev:

– Paradižnikovo mezgo, pelate, lahka mozzarello, liste špinače in mediteranska zelišča.


 

TAKO PRIPRAVIŠ BRUSCHETTO:

V večji posodi zmešaj zeleno bananino moko, ščepec soli in olivno olje. Dodaj skyr in z rokami nežno pregneti v testo. Testo bo lepljivo in krhko. Pri oblikovanju si lahko pomagaš tako, da si med gnetenjem močiš roke – dlani. Po potrebi dodaj še mlačno vodo ali več skyra.

Testo razvaljaj tako, da ga položiš med dva peki papirja in nato razvaljaš v želeno obliko.
.
Po pripravljenem testu razmaži paradižnikovo mezgo, potresi narezane koščke paradižnika in mozzarelle ter posuj z mediteranskimi zelišči.
Špinačne liste dodaj zadnjih 5 min pečenja ali pa jih sveže položi kar na že pečeno bruschetto.
.
Nadevanemu testu privihaj robove in peci približno 35. min na 180°C.

Dober tek!

 

.