Mehko BANANINO pecivo BREZ GLUTENA

Tega recepta si nismo izmislili sami! Z nami ga je delila ena naših strank, ki ga je ustvarila po lastnem navdihu. 🙂 Pecivo je prijetno mehko in ravno prav sladko – idealno za katerokoli priložnost.

POTREBUJEŠ:

– 3 zrele banane
– 5 jajc
– 100 g kremnega sira
– 90 g razmaščene KOKOSOVE moke
– 30 g ZELENE BANANINE moke
– 1/2 pecilnega praška

– 1 žlička CIMETA v prahu

– ščepec HIMALAJSKE soli
– 50 g TEMNE čokolade
– 1 jž ERITRITOLA

TAKO GA PRIPRAVIŠ:

Zmečkanim bananam najprej primešaj jajca in kremni sir, nato med stalnim mešanjem eno za drugo dodaj še ostale sestavine – čokolado pred tem nalomi na manjše koščke ali jo naribaj. Pekla sem v pekaču 24×34 na 180 stopinj 35 min.

Maso enakomerno razporedi po pekaču, in pecivo peci 35 minut na 180°C.

 

 

 

Dober tek! 🙂