MARMORNI KOLAČ – brez glutena, brez laktoze

Recept za ta super marmorni kolač je z nami delila Mojca iz Jumpers.si 🙂

POTREBUJEŠ:

– 170 g ZELENE BANANINE MOKE
– 150 g ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM (oz. po okusu)
– Zavitek VANILIJEVEGA PUDINGA BREZ OH-jev
– 4 rumenjake
– 4 beljake
– 30 g KAKAVA brez dodanega sladkorja
– 1 ČŽ Burbonske VANILIJE v prahu
– 125 ml kokosove maščobe
– 150 ml rastlinskega napitka*
– 1/2 ČŽ sode bikarbone

* Lahko nadomestimo z 75 ml rast. napitka in 75 ml ruma/viskija 😀

TAKO GA PRIPRAVIŠ:

Vse sestavine, razen kakava in beljakov, zmešaj skupaj v enotno maso. Iz beljakov v posebni posodici naredi sneg, in ga počasi z lopatko dodajaj zamešanim sestavinam.

Ko imaš enotno gosto maso, jo približno 1/4 odvzemi – prestavi v drugo skledo, ji dodaj kakav in zelo dobro premešaj. Da ti bo lažje, lahko dodaš kakšno žličko vode.

V namaščen model za marmorni kolač daj najprej svetlo, nato pa še temno maso. S palčko naredi nekaj krogov po temni masi, da se obe masi v notranjosti lepo prelijeta med seboj.

Peci 35-45 minut na 180°C. Ko je pečenja konec, počakamo, da se kolač malo ohladi, nato pa ga zvrnemo iz pekača in po želji še dodatno potresemo z eritritolom v prahu.

Masa zadostuje za pekač premera 25 cm. Dober tek!