Mangova sladica z biskvitom iz zelene bananine moke

Manca iz @makesomesweets je naredila slastno BREZGLUTENSKO sladico, ki je BREZ dodanega SLADKORJA in primerna tudi za DIABETIKE.

Recept je primeren zate, tudi če si na LCHF – v tem primeru namesto manga uporabi jagodičevje. Dober tek!

Za natrgan biskvit potrebuješ:

– 200 g ZELENE BANANINE MOKE
– 100 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 4 jajca
– 5 JŽ KAKAVA brez sladkorja
– 1 JŽ pecilnega praška

Loči beljake od rumenjakov in jih stepi v čvrst sneg. Rumenjake v posebni posodi stepaj skupaj z eritritrolom, vse dokler njihov volumen ni 3x večji. Moki iz zelene banane vmešaj pecilni prašek, nato pa  puhastim rumenjakom počasi in postopno dodajaj malo moke s pecilnim in malo snega, vse dokler ga ne zmanjka.

Maso nato enakomerno razporedi po pekaču, obloženim s papirjem za peko. Peci na 200°C približno 10 minut. Ko je biskvit pečen, počakaj, da se popolnoma ohladi, in ga nato natrgaj na koščke velike približno 3cm.

 

Za mangovo kremo potrebuješ:

– 250 g mascarpone sira
– 125 g grškega jogurta
– 200 g smetane za stepanje
– 2 zrela manga (ali kakšno drugo sadje)
ERITRITOL v prahu z magnezijem (po okusu)

Mango olupi in ga zmiksaj v mangov pire. Sladko smetano začni stepati in ji postopoma počasi dodaj mascarpone in grški jogurt ter eritritol. Na koncu masi ročno vmešaj še mangov pire.

Nato sestaviš sladico v kozarčkih:

Na dno kozarčka najprej naneseš mangovo kremo – čez lahko posuješ tudi par koščkov manga, marelic, breskev ali drugega sadja, nato dodaš “zdrobljene” koščke biskvita in ponovno mangovo kremo in sadje. S postopkom nadaljuješ, dokler ne napolniš kozarčkov. Dober tek!