LEŠNIKOVO – BANANINA RULADA BREZ GLUTENA

Estera je z nami delila recept za lešnikovo rulado BREZ GLUTENA in BREZ dodanega SLADKORJA. Zeeelooo priporočamo, da si jo pripraviš!

Za biskvit potrebuješ:

– 6 jajc
– 60 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 70 g KAKAVA v prahu
– Noževo konico BURBONSKE VANILIJE v prahu

– 3 JŽ ZELENE BANANINE MOKE
– 1 ČŽ pecilnega praška
– 60 ml mleka

Za kremo potrebuješ:

– 400 g mascarpone sira
– 100 g rikote
– 2-4 JŽ PAJSOTELLE 
– 2 banani

 

Pečico ogrejemo na 180ºC in pripravimo biskvit:

Rumenjake sem ločimo od beljakov, iz katerih naredimo čvrst sneg. Rumenjakom dodamo mleko in jih penasto zmiksamo z eritritolom in vanilijo (dlje kot miksaš, boljše je), potem pa dodamo še kakav in moko s pecilnim praškom.

Na koncu nežno vmešamo še beljakov sneg in biskvit enakomerno razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko.

Biskvit pečemo približno 12 minut.

Še vroč biskvit (skupaj s peki papirjem) zarolamo v rulado in ga zarolanega ovijemo z mokro krpo. Pustimo, da se ohladi.

Ohlajen biskvit sem odrolamo, ga enakomerno premazžemo s kremo iz mascarpone sira, rikote ter Pajsotelle. Banane postavimo na rob biskvita in ga ponovno zarolamo v rolado.

Rulado čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan jo okrasimo z ERITRITOLOM v prahu in dekoriramo s stopljeno ČOKOLADO BREZ SLADKORJA.

Dober tek! 🙂