Estera je z nami delila recept za lešnikovo rulado BREZ GLUTENA in BREZ dodanega SLADKORJA. Zeeelooo priporočamo, da si jo pripraviš!
Za biskvit potrebuješ:
– 6 jajc
– 60 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 70 g KAKAVA v prahu
– Noževo konico BURBONSKE VANILIJE v prahu
– 3 JŽ ZELENE BANANINE MOKE
– 1 ČŽ pecilnega praška
– 60 ml mleka
Za kremo potrebuješ:
– 400 g mascarpone sira
– 100 g rikote
– 2-4 JŽ PAJSOTELLE
– 2 banani
Pečico ogrejemo na 180ºC in pripravimo biskvit:
Rumenjake sem ločimo od beljakov, iz katerih naredimo čvrst sneg. Rumenjakom dodamo mleko in jih penasto zmiksamo z eritritolom in vanilijo (dlje kot miksaš, boljše je), potem pa dodamo še kakav in moko s pecilnim praškom.
Na koncu nežno vmešamo še beljakov sneg in biskvit enakomerno razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
Biskvit pečemo približno 12 minut.
Še vroč biskvit (skupaj s peki papirjem) zarolamo v rulado in ga zarolanega ovijemo z mokro krpo. Pustimo, da se ohladi.
Ohlajen biskvit sem odrolamo, ga enakomerno premazžemo s kremo iz mascarpone sira, rikote ter Pajsotelle. Banane postavimo na rob biskvita in ga ponovno zarolamo v rolado.
Rulado čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan jo okrasimo z ERITRITOLOM v prahu in dekoriramo s stopljeno ČOKOLADO BREZ SLADKORJA.
Dober tek! 🙂