KOKOSOVI MUFFINI brez sladkorja in brez glutena

Nina je z nami delila recept za popolne vanilijeve muffine brez sladkorja in brez glutena! 

Za biskvit potrebuješ:

– 35 g ZELENE BANANINE MOKE
– 1 majhno jajce
– 60 ml mleka + 1 ČŽ kisa 
– 35 g kokosovega olja (stopljenega in ohlajenega)
– 15 g nastrganega kokosa 
– 10 g KOKOSOVE razmaščene moke
– 50 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– Noževo konico BURBONSKE VANILIJE v prahu

– 1/4 ČŽ pecilnega praška
– 1/4 ČŽ sode bikarbone
– Cca. 1 dcl vode ali mleka po izbiri

 

V mleko vliješ kis in pustiš stati 5 minut.

V veliki posodi zmešaš bananino moko, kokos, kokosovo moko, pecilni prašek, eritritol, sodo bikarbono in vanilijo. V manjši posodi zmešaš jajce in ohlajeno stopljeno kokosovo olje. Mokre sestavine dodaš suhim in rahlo premešaš.

Dodaš mleko in spet zmešaš. Če se zmes zdi presuha, počasi dodajaj manjše količine vode ali mleka po izbiri, dokler ne dobiš primerne mase – masa naj bo bolj gosta od mase za palačinke.

Maso nadevaš v modelčke za mafine in pečeš v prej ogreti pečici na 180° 25 minut in pustiš, da se ohladijo, nato pa jih shrani v zaprto posodo!

Nina jih je na koncu še okrasila z mešanico kokosovega mleka, nastrganega kokosa in eritritola.