Stranka nam je poslala recept za LCHF BUČNI ŠTRUDELJ, ki ga je pripravila BREZ GLUTENA in BREZ dodanega SLADKORJA. Zlahka pa iz njega izpustiš tudi mlečnine!
Za testo potrebuješ:
– 100 g MANDLJEVE razmaščene moke
– 60 g ZELENE BANANINE moke
– 40 g KOKOSOVE razmaščene moke
– 40 g masla ali kokosove maščobe
– 30 g INDIJSKEGA TRPOTCA
– 2 jajci
– Ščepec HIMALAJSKE SOLI
Vse sestavine dobro zmešaš in z rokami zgneteš v kepo enotne strukture. Pripravljeno testo razvaljaš med dvema papirjema za peko in ga za 10 minut postaviš v hladilnik.
Za nadev potrebuješ:
– 250 g skute*
*Za brezlaktozno varianto izberi skuto brez laktoze ali pa jo izpusti iz recepta.
– 1 naribano bučko
– CIMET v prahu (po okusu)
– Limonino lupinico (po okusu)
– 6 JŽ ERITRITOLA v prahu z magnezijem
Vse sestavine za nadev fino premešaš skupaj in z nadevom fino premažeš razvaljano testo. Zviješ in pečeš v predogreti pečici prvih 20 minut na 200°C, nato pa še 30 minut na 180°C.
Razrežeš, posuješ z eritritolom v prahu in postrežeš. Dober tek!