KORENČKOVI SLADKI MUFFINI

Zdravi muffini brez glutena 🙂 Za LCHF verzijo samo zamenjaj korenček z bučkami!

Za 12 muffinov POTREBUJEŠ:

– 200 g ZELENE BANANINE moke 
– 400 g olupljenega in naribanega korenja (oz. bučk)
– 100 ml sveže iztisnjenega soka pomaranče

– 4 jajca
– 130 g ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 1 ščepec HIMALAJSKE soli
– 60 g masla (sobne temperature)
– 80 g mletih lešnikov
– 2 poravnani žlički pecilnega praška
– 1/2 ČŽ cimeta
– Maščobo za modelčke
– PO ŽELJI: topljena čokolada, stepena smetana, oreščki … za okras 🙂

TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

Korenje očisti in fino naribaj in si pripravi pomarančni sok. Če imaš konvekcijsko pečico, jo naravnaj na 155°C, drugače pa na 170°C.

Jajca skupaj z eritritolom fino stepi, dodaj korenček in pomarančni sok in zmešaj – ne boj se če masa ni homogena, samo nadaljuj z mešanjem 🙂

V drugi posodi zmešaj moko, lešnike, pecilni prašek, cimet in sol, ter dodaj še maso z jajci.

Dobro premešaj.

Nameščen pekač ali modelčke za muffine napolni z maso in peci cca. 20 minut.

Ohlajene muffine dekoriraj po želji 🙂

.