KAJZERICE brez glutena, veganske

POTREBUJEŠ:

– 300 g ZELENE BANANINE moke
– 2 zvrhani jedilni žlici kokosove moke
– 1/2 žličke soli
– 1/2 žličke sode bikarbone
– 1,5 žličke vinskega kamna
– 3 jedilne žlice olivnega olja
– 230 ml kokosovega mleka
– 50 ml vode

TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

V posodi z večjo žlico zmešaj suhe sestavine. Dodaj kokosovo mleko in vodo in testo dobro premešaj tudi v sredini. Najlažje bo, če si pomagaš z mikserjem z nastavki za gnetenje. Dodaj olje in še enkrat pregneti.

Nato vzemi kepo testa v roke in preveri, če ima razpoke. Če so v kepi globoke razpoke, je testo presuho, tako da dodaj še malo (res malo!) vode – če razpoke ne izginejo, dodaj še malo olja. Če se testo lepi na roke, pa je premokro – v tem primeru dodaj še malo kokosove moke.

Ko se ti bo zdelo primerno, naredi iz testa kajzerice (mi smo jih iz te količine naredili 8) ter jih zloži v pekač, obložen s peki papirjem. Na vrhu naredi z nožkom križec, in kajzerice v pečici, predogreti na 200°C, peci 35 – 40 minut oz. dokler ne postanejo lepe zlato-rjave barve. 🙂

 

Te zanima AIP dieta? Preveri Natalijino spletno stran MOJE AIP ŽIVLJENJE tukaj. Hvala, Natalija, za sodelovanje pri receptu!