FLUFFY ČOKOLADNO PECIVO – brez glutena, brez laktoze

Recept za tole čudovito pecivo, ki lahko postane ali torta ali marmorni kolač je z nami delila Mojca iz Jumpers.si 🙂

POTREBUJEŠ:

– 200 g ZELENE BANANINE MOKE
– 120 g ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM (oz. po okusu)
– 35 g KAKAVA v prahu
– 10-12 jajc (ločimo rumenjake in beljake)
– 10 ČŽ olja
– 300 ml rastlinskega mleka
– 1/2 ČŽ sode bikarbone
– Par kapljic limone
– 1/2 ČŽ Burbonske VANILIJE v prahu
– Ščepec muškatnega oreška
– 4 JŽ viskija ali ruma
ČOKOLADA BREZ SLADKORJA

TAKO GA PRIPRAVIŠ:

Loči beljake in rumenjake, nato pa beljake skupaj z 1/2 eritritola stepi v trd sneg.

Rumenjakom dodaj vanilijo, olje in preostalo polovico eritritola ter stepaj z ročnim mešalnikom do penaste konsistence. Dodaj mleko in premešaj.

K mešanici z rumenjaki dodaj še moko in sodo bikarbono z malo limoninega soka, premešaj, nato pa začni s počasnim dodajanjem beljakov oz. snega. Dodajaj ga počasi in vmes rahlo mešaj (ročno!), da masa ne pade skupaj.

Peci 35-40 minut na cca. 180°C – čas in temperaturo peke prilagajamo glede na model, ki ga uporabljamo. Najboljše, da stanje preverimo z zobotrebcem, vilico ali noževo konico 🙂

Masa zadostuje za dva velika pekača oz. tortni model premera 28cm. Dober tek!