ČOKOLADNI KOLAČ brez glutena, veganski

POTREBUJEŠ:

– 375 ml vode
– 2x 300 g ZELENE BANANINE moke
– 180 g ERITRITOLA
– 150 g KAKAVA v prahu
– 100 g naribane ali nasekljane LCHF temne ČOKOLADE

– 2x 250 g zamrznjenih gozdnih sadežev
– 2x 1 dcl rastlinskega olja ali raztopljenega masla
– 1 jedilna žlica POMARANČNE LUPINICE
– 1 čajna žlička BURBONSKE VANILIJE v prahu
– 2 ščepca soli
– 30 g pecilnega praška

TAKO GA PRIPRAVIŠ:

Najprej v kozici segreješ vodo in ob stalnem mešanju počasi dodajaš 300 g moke. Na rahlem ognju segrevaš, dokler se masa ne zgosti in kozico odstaviš.

Nato z ročnim mešalnikom v skledi zamešaš 1 dcl olja, kakav, eritritol, sol in vanilijo v prahu. Dodaš še vodo z zeleno bananino moko in mešaš do enotne zmesi. Dodaš še narezano 100 g čokolado, 250 g zamrznjenega sadja, preostanek moke, pomarančno lupinico, pecilni prašek in še 1 dcl olja ter mešaš, dokler vse sestavine niso enakomerno razporejene.

Masa, ki nastane, je zelo gosta in kompaktna, skoraj kepasta.

Na koncu maso razporediš po dobro nameščenem pekaču, po vrhu potreseš še preostale gozdne sadeže in pekač vstaviš v pečico. Na 180°C pečeš okoli 30 – 40 min. Priporočamo, da po 25. minutah z vilico preveriš stanje kolača, in glede na to prilagodiš čas peke. 🙂