ČOKOLADNI KOLAČ brez glutena in brez sladkorja

Emanuela iz samomama.com je brez pomoči glutena in brez pomoči sladkorja spekla čisto pravi čokoladni kolaček, ki ga bodo vesele vsake brbončice. Te zanima, kako ji je uspelo? Preveri recept!

 Potrebuješ:

– 3 jajca
– 100 g ERITRITOLA
– Ščepec HIMALAJSKE SOLI
– Naribano POMARANČNO LUPINO
– 200 ml sladke smetane
– 100 g ZELENE BANANINE MOKE
– Pol žličke KONJAK MOKE
-Žlička vinskega kamna
– 50 g TEMNE ČOKOLADE BREZ SLADKORJA
ERITRITOL V PRAHU Z MAGNEZIJEM za posip

Najprej na vodni kopeli stopiš čokolado.

Nato jajca, eritritol in sol v posodi, na najvišji hitrosti mešalnika, mešaš vsaj 10 minut, da dobiš gosto peno. Nato postopoma dodajaš ostale sestavine (pomarančno lupino, smetano, zeleno bananino moko, konjak moko, vinski kamen) in na koncu počasi med mešanjem še stopljeno čokolado.

Vse zliješ v pekač in postaviš v ogreto pečico (170°C) za 30 minut. Z zobotrebcem preveriš, če je pečeno in čas peke po potrebi podaljšaš. Dober tek!