Čokoladni BROWNIJI brez glutena

OOO, NJAMA! Recept za te BOŽANSKE brownije brez glutena je z nami delila Megi – mojstrica brezglutenske peke, ki ustvarja čudovite dobrote, primerne za vse, ki ste občutljivi na gluten – če nočeš biti lačen/lačna, NE obišči njenega bloga 😀 Ga pa najdeš TUKAJ.

Za brownije POTREBUJEŠ:

– 100 g ZELENE BANANINE moke
– 6 jajc
– 125 g masla
–400 g čokolade
– 1 čž CIMETA v prahu
– 1/2 pecilnega praška
– ščepec soli
– pest nasekljanih lešnikov

TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

V kozici na nizki temperaturi stopi čokolado in maslo. Ko je zmes enotna, jo malce ohladi in predevaj v posodo za mešanje. Nato začni z dodajanjem jajc – enega za drugim vsakega zmešaj z metlico, potem pa dodaj še vse ostale sestavine.

Zmes mešaj ročno, saj so browniji boljši če so bolj zbiti in sočni. Maso predevaj v pekač (32×22 cm) in peci cca. 15-20 minut na 180˚C.

Dober tek!