BREZGLUTENSKI BISKVIT Z JAGODAMI

Recept za ta jagodni biskvit, ki je hkrati primeren tudi za LCHF način prehranjevanja, je z nami delila naša draga stranka Bernarda 🙂

POTREBUJEŠ:

– 7 velikih žlic ZELENE BANANINE moke 
– 7 velikih žlic ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 1 veliko žlico grškega jogurta 

– 1 veliko žlico abc sirčka
– 5 jajc
– 4 velike žlice stopljenega masla
– 1 veliko žlico pecilnega praška
– narezane jagode
– rum (po okusu)
– ščepec BURBONSKE VANILIJE v prahu

TAKO GA PRIPRAVIŠ:

Loči rumenjake od beljakov. Beljake penasto vmešaj, dodamo rumenjake ter eritritol in maslo.

Med stalnim mešanjem dodaj še zeleno bananino moko, pecilni prašek in vse ostale sestavine – razen jagod.

Biskvitno maso prelij v pekač in jo po vrhu obloži z jagodami. Peci 40 minut na 180°C.

P.S.: Če ne maraš jagod ali jih nimaš, jih lahko nadomestiš s katerimkoli drugim sadjem! 🙂

 

.