Brezglutenske palačinke z VANILIJEVO-JAGODNIM nadevom brez sladkorja

MASTERCHEF RECEPT za zelene bananine palačinke z vanilijevo-jagodnim nadevom od prve zmagovalke Masterchef Slovenija Sare Rutar! Več njenih okusni receptov te čaka TUKAJ 🙂 

 

Za 8-10 palačink POTREBUJEŠ:

– 100 g ZELENE BANANINE MOKE
– 2 jajci
– 100 ml mleka
– 1 JŽ kokosove maščobe ali olivnega olja

Za vanilijev nadev POTREBUJEŠ:

– 2 rumenjaka
– 200 ml mleka
– 1 noževo konico BURBONSKE VANILIJE
– 2 JŽ ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 1 ČŽ KONJAK MOKE

Za jagodni nadev POTREBUJEŠ:

– 200 g jagod
– 2 JŽ ERITRITOLA v prahu z magnezijem
– 1 ČŽ KONJAK MOKE

TAKO JIH PRIPRAVIŠ:

Najprej za palačinke – vse sestavine zmešaj v enotno maso in speci palačinke na ponvi, kot običajno.

Za vanilijevo kremo: Mleko segrej skoraj do vrelišča. Medtem stepi rumenjake skupaj z vanilijo in konjak moko in mešanico počasi vmešaj v mleko – mešaj, dokler se krema ne zgosti, nato odstavi z ognja.

Za jagodni preliv: Jagode in konjak moko fino spasiraj in dodaj eritritol. Mešaj 1-2 minuti oz. dokler se zmes ne zgosti.

Palačinke nadevaj z jagodno marmelado, po vrhu pa namaži vanilijevo kremo in peči v pečici 10 minut na 180°C.

Dober tek!