BELJAKOVO PECIVO brez glutena, brez mlečnin

POTREBUJEŠ:

– 8 beljakov
– 150 g OREHOVE moke
– 150 g ZELENE BANANINE moke
– 75 ml olja
– 40 g temne čokolade
– 5 kapljic pomarančne arome
– 1 žlico kakava
– nastrgano limonino lupinico
– ščepec soli
eritritol

TAKO GA PRIPRAVIŠ:

Beljakom dodaš ščepec soli in jih v visoki posodi stepeš v sneg. Po želji dodaš še eritritol in pri največji hitrosti stepaš še cca. 5 min, dokler ne dobiš zares kompaktnega in lepo naraslega snega.

V sneg postopoma dodajaš Zeleno bananino moko in olje. Sneg bo nekoliko upadel. Dodaš še pomarančno aromo, limonino lupinico in Orehovo moko. Vse zelo dobro premešaš, da dobiš maso enotne strukture.

1/3 mase odvzameš, preostanek pa enakomerno razporediš po dobro namaščenem in rahlo pomokanem (z Zeleno bananino moko) pekaču. Maso v pekaču potrosiš z naribano ali nasekljano temno čokolado.

Odvzeti masi primešaš žlico kakava in jo preliješ na maso, ki je že v pekaču. Na določenih mestih z žlico potisni maso rahlo navzdol, da se lepo usede.

Pečico naravnaj na 200°C. Ko je vse pripravljeno in pekač vstaviš v pečico, temperaturo takoj znižaj na 170°C. Peci približno 40 minut. Če je le možno, z ventilacijo. 🙂