BELJAKOVINSKE VEGANSKE PALAČINKE BREZ GLUTENA

Diabfit_lana nas je presenetila s čudovitim receptom za slastne beljakovinske palačinke s cimetovo-jabolčnim nadevom. V originalnem receptu so uporabljena tudi jajca in skyr – za vegansko verzijo izpusti jajca iz mase (palačinke se bodo vseeno zelo lepo spekle), skyr pa lahko nadomestiš z veganskim grškim jogurtom, kokosovo kremo … po želji 🙂

Za PALAČINKE potrebuješ:

ZELENO BANANINO moko 
KONOPLJINE PROTEINE v obliki konopljine razmaščene moke
– Beljake (lahko izpustiš)
– Ščepec HIMALAJSKE soli
– Cimet
– Mineralno vodo

In za nadev:

– Jabolka
ERITRITOL v prahu Z MAGNEZIJEM
– Cimet
– Skyr ali veganski jogurt
BURBONSKO VANILIJO v prahu


 

TAKO PRIPRAVIŠ PALAČINKE:

Vse sestavine za palačinke zmiksaj in speči palačinke kot ponavadi. Količino sestavin določiš po svojem okusu 🙂  Beljak ni nujno potreben, tako da ga mirne vesti lahko izpustiš.

Za nadev pa najprej na koščke nareži jabolka in jih rahlo pokuhaj v vodi – zraven dodaj še malo eritritola in cimeta. Ko so jabolka kuhana do želene mehkobe, jih odstavi z ognja in odlij odvečno vodo, če je treba. V drugi posodi zmešaj skyr (oz. veganki jogurt) in vanilijo.

Vsako palačinko namaži z vanilijevo-jogurtovo kremo in napolni z jabolčnim nadevom, zavij in uživaj!

 

.