Bananin CLAFOUTIS z malinami in s čokolado

Ta recept je nastal v sodelovanju s simpatično teto Esti, ki na svojem blogu navdušuje bralce z recepti iz domače kuhinje, vsakemu od njih pa doda tisto posebno tetino piko na i >> OBIŠČI NJEN BLOG >> navdih za kuharsko ustvarjanje zagotovljen! 🙂

Za bananin clafoutis POTREBUJEŠ:

– 3 jajca
– 40 g ERITRITOLA
– ščepec BURBONSKE vanilije v prahu
– ščepec soli
– 55 g ZELENE BANANINE moke
– 200 ml sladke smetane
– 75 ml polnomastnega mleka
– 50 g ČOKOLADE brez sladkorja
– maline ali drugo sadje po izbiri


TAKO GA PRIPRAVIŠ:

Najprej 10 minut miksaj jajca z (nadomestkom) sladkorja in vanilijo, dokler zmes ne postane penasta. Dodaj še mleko, smetano, sol in zeleno bananino moko ter vse skupaj dobro premešaj.

Pečico ogrej na 190° C, prekač premaži z maslom, vanj vlij nekaj zmesi in peci 5 minut. Po petih minutah dodaj maline in nasekljano čokolado ter vlij še preostalo zmes.

Peci še nadaljnih 25 minut, jo ohladi in postrezi! (Po želji lahko po vrhu potreseš še ERITRITOL v prahu z magnezijem).